Όταν πάρετε ένα καινούργιο κουτάβι, είναι σημαντικό να ξεκινήσετε να το εκπαιδεύετε για το τί μπορεί και τί δεν μπορεί να κάνει. Τα κουτάβια είναι σαν τα μωρά, χρειάζονται να μάθουν και να εξερευνήσουν τον κόσμο τους, καθώς εσείς, ο ενήλικας, θέτετε τα όρια για το τι είναι επιτρεπτό και τι όχι. Η εκπαίδευση ενός κουταβιού που ξεκινάει από το σπίτι είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα για το ξεκίνημα της συμβίωσής σας με το κουτάβι σας. Τα κουτάβια και ορισμένες φυλές που είναι μικρόσωμες έχουν μικρότερη κύστη, άρα αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επιθυμούν τουαλέτα πιο συχνά. Για να εκπαιδεύσετε το σκύλο σας να βγαίνει έξω και να πηγαίνει τουαλέτα, θα πρέπει να νιώθετε απόλυτα σίγουροι ότι ο σκύλος νιώθει άνετα με το κολάρο και το λουρί, οπότε θα μπορεί να βγει έξω ενώ εσείς θα κρατάτε το λουρί. Να νιώθετε άνετα να αφήνετε το κουτάβι σας ελεύθερο στο σπίτι με το λουρί φορεμένο, όπως ακριβώς το ίδιο άνετα πρέπει να νιώθετε και έξω, εάν φυσικά είναι εντός περιφραγμένου χώρου. Όταν θα βγαίνετε έξω με το κουτάβι σας να έχετε το λουρί χαλαρό ώστε να νιώθει άνετα όταν το φοράει.
Υπάρχουν πολλές καλές ενδείξεις, οι οποίες μπορούν να σας δείξουν εάν το κουτάβι σας επιθυμεί να πάει τουαλέτα.

Nike WMNS Air Force 1 Shadow White/Hydrogen Blue-Purple

Επίσης, ορισμένες φορές είναι καλή ιδέα να αφήνετε το κουτάβι σας να κάνει την τουαλέτα του έξω, ανεξαρτήτως εάν έχει δείξει σημάδια ότι το ζητάει.
Αυτές οι φορές είναι:
- το πρωί
- μετά από τον ύπνο
- μετά από νερό
- μετά από φαγητό
- το απόγευμα μετά από τον ύπνο
- μετά από πολύ δραστηριότητα ή από πολύ παιχνίδι
Γνωρίζοντας αυτά τα σημάδια και τις χρονικές περιόδους, θα βοηθήσουν το κουτάβι σας να συνηθίσει να βγαίνει έξω με το λουρί για να κάνει την τουαλέτα του, αντί μέσα στο σπίτι σας.

ΠΩΣ ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΤΕ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΣΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΣΙΣΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
Είναι μια καλή ιδέα να εκπαιδεύσετε το σκύλο σας να κάνει τσίσα πάνω σε εφημερίδα όταν δεν υπάρχει δυνατότητα να βγείτε έξω. Μην το εφαρμόσετε όμως στην περίπτωση που θέλετε να μάθει να κάνει την τουαλέτα του έξω.
Οι προϋποθέσεις για να μάθετε το κουτάβι σας να κάνει τσίσα πάνω σε εφημερίδα είναι να το έχετε μέσα σε ένα σπιτάκι μεταφοράς, μικρό, μαζί με φαγητό, νερό και παιχνιδάκια, για λίγο. Όταν φέρνετε ένα καινούργιο κουτάβι στο σπίτι, εκεί συνήθως τρώει και κοιμάται για να μπορέσει σταδιακά να συνηθίσει το σπίτι σας.
Για να το μάθετε να κάνει τα τσίσα του στο χαρτί της εφημερίδας, βάλτε στο πάτωμα ένα φύλλο πλαστικού σε ένα σημείο στο δωμάτιο, κατά προτίμηση στο μπάνιο, όπου μπορείτε εύκολα να καθαρίσετε εάν χρειαστεί. Βάλτε επάνω στο πλαστικό 2-3 φύλλα εφημερίδας. Έχοντας το πλαστικό από κάτω προστατεύετε το πάτωμά σας. Χρησιμοποιήστε κολλητική ταινία για να κολλήσετε τις άκρες τις εφημερίδας στο πλαστικό φύλλο. Αυτό αποτρέπει την εφημερίδα να γλιστράει ή να μετακινείται όταν το κουτάβι στέκεται επάνω της.
Τώρα είναι η ώρα να εκπαιδεύσετε το κουτάβι σας να πηγαίνει στην εφημερίδα. Πρώτον, πάρτε μια λιχουδιά και βάλτε την στο σπιτάκι του. Το κουτάβι σας θα ψάχνει διακαώς τη λιχουδιά. Κλείστε την πορτούλα και αφήστε το κουτάβι σας στο σπιτάκι για μία ώρα περίπου. Μετά αφήστε το ελεύθερο και φορέστε του το λουρί στο κολάρο του. Τώρα θα θέλει να πάει στην εφημεριδούλα. Αυτό είναι μία εξαιρετική ευκαιρία να το γνωρίσετε με την εφημερίδα. Πηγαίνετε το αμέσως στο σημείο που είναι η εφημερίδα. Περιμένετε μέχρι να χρησιμοποιήσει την εφημερίδα για τουαλέτα. Επαινέστε τον λέγοντας του “Καλός Σκύλος” και δώστε του μία λιχουδιά.
Εάν το κουτάβι δε χρησιμοποιήσει την εφημερίδα για την τουαλέτα του, εφόσον θα έχετε περιμένετε λίγο, βάλτε το πάλι μέσα στο σπιτάκι του. Να τον ελέγχετε κάθε 15 λεπτά ώστε να βλέπετε εάν δείχνει σημάδια ότι θέλει τουαλέτα. Εάν διακρίνετε κάτι τέτοιο αφήστε το αμέσως ελεύθερο, δεμένο όμως με το λουράκι του και πηγαίνετέ το αμέσως στην εφημερίδα. Επαναλάβετε αυτά τα βήματα κάθε μέρα ώστε το κουτάβι να συνδέσει αυτό το μέρος με την τουαλέτα του. Κάθε φορά που θα πηγαίνει μην ξεχνάτε να το επαινείτε με τη φράση “Καλός Σκύλος!”, να το χαϊδεύετε και να του δίνετε λιχουδιά.
Να θυμάστε, εάν θέλετε το κουτάβι σας να κάνει την τουαλέτα του έξω, μη του μάθετε να την κάνει στην εφημερίδα! Διότι μετά, λανθασμένα βέβαια, θα πιστεύει ότι μπορεί να κάνει την τουαλέτα του και μέσα και έξω από το σπίτι.

Βόλτα με το σκύλο μας

Περιλαίμιο δερμάτινο με φυσικό γαζί

dermatino perilaimio

Οδηγός με 2 χειρολαβές για τη σωστή εκπαίδευση του σκύλου σας.  

Οδηγός με 2 χειρολαβές

 

Περισσότερα επιλεγμένα προϊόντα στο ηλεκτρονικό μας κατάσταστημα danishop.gr