Η εντολή “ΠΕΡΙΜΕΝΕ” είναι παρόμοια με την εντολή “ΜΕΙΝΕ”, μόνο που η εντολή “ΠΕΡΙΜΕΝΕ” θα κάνει το σκύλο σας να μην κουνηθεί καθόλου μέχρι να πείτε εσείς το πότε.
Αυτή η εντολή σώζει δυνητικά τη ζωή του σκύλου σας, τον αποτρέπει από το να τρέξει μέσα στην κίνηση και τον διδάσκει να περιμένει μέχρι να περάσει η κίνηση, πριν διασχίσει το δρόμο. Η ιδέα αυτής της εντολής δεν είναι να μένει ο σκύλος σας τελείως ακίνητος αλλά να μην αντιδρά μέχρι να του δώσετε την επόμενη εντολή. Για να του διδάξετε την εντολή “ΠΕΡΙΜΕΝΕ”, ο σκύλος σας πρέπει ήδη να ξέρει την εντολή “ΜΕΙΝΕ”. Το πρώτο βήμα είναι να περπατήσετε με το σκύλο σας προς μία κλειστή πόρτα. Αυτή μπορεί να είναι η μπροστινή ή η πίσω πόρτα του σπιτιού σας. Δώστε στο σκύλο σας την εντολή “ΜΕΙΝΕ”. Ο σκύλος σας πρέπει ήδη να καταλαβαίνει την εντολή, πρέπει λοιπόν να κάτσει δίπλα στην πόρτα. Ανοίξτε την πόρτα καθώς του δίνετε την εντολή “ΠΕΡΙΜΕΝΕ”. Περάστε την πόρτα (χωρίς το σκύλο σας) κάνοντας μερικά βήματα και γυρνώντας από την άλλη. Εάν ο σκύλος σας θέλει να σας ακολουθήσει (το οποίο είναι απόλυτα φυσικό), δώστε του ξανά την εντολή “ΠΕΡΙΜΕΝΕ” και προχωρήστε μπροστά μερικά βήματα. Περιμένετε λίγο και ύστερα επιτρέψτε στο σκύλο σας να περάσει την πόρτα και να έρθει κοντά σας.
Εάν ο σκύλος σας ακολουθήσει επιτυχώς τις εντολές, δώστε του μία λιχουδιά και επιβραβεύστε τον με θετική συμπεριφορά λέγοντάς του “Καλός Σκύλος”. Σε περίπτωση που ο σκύλος δεν υπακούσει στις εντολές, πηγαίνετε πίσω, μπείτε μέσα στο σπίτι, κλείστε την πόρτα και μείνετε πίσω από το σκύλο σας για ένα λεπτό περίπου. Μετά ανοίξτε πάλι την πόρτα και επαναλάβετε τα βήματα άλλη μία φορά. Μπορείτε να εναλλάσσετε την ένταση αυτής της άσκησης, αυξάνοντας το χρόνο που θα περιμένει ο σκύλος στη θέση του, προτού βέβαια σας ακολουθήσει και πάρει τη λιχουδιά του.