Είναι ο σκύλος σας έτοιμος για εκπαίδευση ?
Βασική προϋπόθεση για να εκπαιδευτεί ο σκύλος σας είναι να μην έχει προβλήματα συμπεριφοράς. Σε αντίθετη περίπτωση σας συμβουλεύουμε να απευθυνθείτε στο Dani Dogs για την επίλυσή τους αρχικά.
Όταν έχετε μάθει στο κουτάβι - σκύλο σας τα βασικά βήματα, τότε είναι ώρα να αρχίσετε την εκπαίδευση. Τα σκυλιά μπορούν να εκπαιδευτούν επιτυχώς σε οποιαδήποτε ηλικία και ΜΠΟΡΕΙΤΕ να διδάξετε σε έναν σκύλο μεγάλης ηλικίας νέα κόλπα!
Η Θετική ενίσχυση, η υπομονή και οι ανταμοιβές είναι τα κλειδιά για να έχει ο σκύλος σας μία καλή συμπεριφορά. Η μεγαλύτερη σύγχυση/απογοήτευση συμβαίνει όταν ο σκύλος σας δεν ξέρει τι ακριβώς θέλετε να κάνετε με αυτόν. Μπορείτε πολύ απλά να χρησιμοποιήσετε τηφωνή σας για να επαινέσετε τον σκύλο σας λέγοντάς του ʻʻΚαλός Σκύλος!” ή ʻʻΚαλός ........ “ (λέγοντας το όνομά του). Είναι ένας σπουδαίος τρόπος ώστε ο σκύλος σας να συνδέσει το όνομά του με κάτι καλό!
Καθʼόλη τη διάρκεια όλων αυτών των εντολών να χρησιμοποιείτε λιχουδιές, τη φράση “Καλός Σκύλος!” και εάν θέλετε, ένα “clicker”. Θα βοηθήσουν το σκύλο σας να καταλάβει αμέσως πότε κάνει το σωστό. Οι  δε λιχουδιές δε χρειάζεται να είναι μεγάλες.

Ξεκινώντας

Ο πιο γρήγορος και ευκολότερος τρόπος να εκπαιδεύσετε το σκύλος σας είναι να του δίνετε απλές εντολές. Αυτές τις εντολές/λέξεις και τα σήματα είναι εύκολο να τα κατανοήσει οποιοδήποτε σκυλί με την πάροδο του χρόνου, με επανάληψη και με θετική ενίσχυση. Δεν υπάρχει πρόβλημα εάν ο σκύλος σας δε μαθαίνει τις εντολές αμέσως. Να είστε υπομονετικοί, θετικοί και να ανταμείβετε κάθε του μικρό βήμα. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε την απογοήτευση του σκύλου σας αλλά και τη δική σας. Επαινώντας το σκύλο σας για κάθε μικρή δραστηριότητα που κάνει, επιτυγχάνετε την ενίσχυση  της καλής του συμπεριφοράς. Καθώς ο σκύλος σας μαθαίνει τον τόνο της φωνής σας, θα τη συνδέσει με την καλοσύνη και την ανταμοιβή. Αυτό βοηθάει να δυναμώσουν οι δεσμοί μεταξύ του κατοικίδιου και του ιδιοκτήτη.
Ένας από τους καλύτερους τρόπους να ανταμείψετε το σκύλο σας είναι η φράση “Καλός Σκύλος” ! Είναι μία μικρή φράση, εύκολη και για εσάς αλλά και για να τη θυμάται ο σκύλος σας και σε συνδυασμό με μια λιχουδιά, θα τον βοηθήσει να αντιληφθεί ότι κάνει το σωστό.

Εξοπλισμός Εκπαίδευσης

Για να εκπαιδεύσετε το σκύλο σας δεν χρειάζεται ακριβός εξοπλισμός. Μία απλή βόλτα στο αγαπημένο σας pet shop θα σας βοηθήσει να βρείτε ότι χρειάζεστε. Η εκπαίδευση βασικής υπακοής απαιτεί τον παρακάτω εξοπλισμό για να βοηθήσει όχι μόνο το σκύλο σας να εκπαιδευτεί, αλλά και για να τον κρατάει ασφαλή.
- κολάρο
- κοντό λουρί (για εκπαίδευση κουταβιών και για μικρόσωμες φυλές)
- μακρύ λουρί (για εκπαίδευση ενήλικων σκυλιών ή για μεγαλόσωμες φυλές)
- στηθόλουρο (αυτό προσθέτει παραπάνω προστασία όταν ταξιδεύετε με το σκύλο
σας)
Επιπλέον Εξοπλισμός
Δεν είναι 100% απαραίτητος, αλλά είναι καλό να τον έχετε, ιδιαίτερα όταν χτίζετεθετική συμπεριφορά στο σκύλο σας και όταν επιθυμείτε να του μάθετε γρήγορα διάφορα κόλπα.
- Clicker : Το clicker είναι ένα εργαλείο το οποίο χρησιμοποιείται για να δώσει στο σκύλο μία ιδέα για το πότε μία συμπεριφορά του είναι σωστή και πότε όχι. Στην αρχή, πρέπει να δώσετε μία λιχουδιά στο σκύλο σας για να τον ενθαρρύνετε που ανταποκρίνεται στο clicker (όταν σας κοιτάζει, όταν διερευνά και ούτω καθ'εξής), οπότε έτσι μαθαίνει ότι ο ήχος του clicker σημαίνει μία ανταμοιβή ή καλή πράξη.
- Λιχουδιές: πέρα από το “Καλός Σκύλος!”, μπορείτε να ανταμείψετε το σκύλο σας και με μία αγαπημένη, μικρή λιχουδιά όταν εκτελεί μία εντολή ή όταν έρχεται κοντά σας. Οι λιχουδιές βοηθούν ώστε να ανταμείβεται η καλή συμπεριφορά  και μαζί με τον ήχο του clicker ενισχύουν θετικά συναισθήματα στο σκύλο.

Επίπεδα Εκπαίδευσης

adidas Yeezy Boost 350